Ingrediencie:
80 dkg kúpeného lístkového cesta,
12 ks cukrárskych dlhých piškót,
marhuľový džem,
hnedý cukor,
čučoriedky (zmrznuté),
3/4 l mlieka,
2 vanilkové pudingy,
maslo na vymazanie plechu.
Postup:
1. cesto si položíme na dno maslom vymazaného plechu (30x20 cm), vymastiť aj okraje. Zdvihneme okraje. Cesto potrieme džemom a rozložíme piškóty, aby mali medzi sebou medzery. Urobíme si puding, osladíme ho podľa chuti a ešte teplý nalejeme medzi piškóty. Na puding poukladáme čučoriedky a zatlačíme do pudingu. Zvyšok pudingu roztrieme na koláč a prikryjeme druhov časťou cesta. Potrieme vajíčkom a dáme piecť do trúby: vyhriatej na 190° pečieme 7min. nižšie a po 7 min. 18 min. vyššie (stred). Koláč necháme dobre vychladnúť.
Doba pečenia 20-25 min cca.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára